În data de 12 ianuarie 2022 Comisia Europeană a lansat primele apeluri de proiecte în cadrul  componentei digitale a Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE-Digital), program de lucru care alocă o finanțare de peste 1 miliard de euro pentru perioada 2021-2023.

Scopul acestui apel de proiecte, cu un buget de 258 milioane de euro, este de a îmbunătăți infrastructurile de conectivitate digitală din întreaga Uniune și de a contribui la transformarea digitală a Europei. Vor fi cofinanțate acțiuni menite să asigure conectivitatea la rețelele 5G pentru principalele rute de transport și furnizori de servicii esențiale din comunitățile locale, precum și acțiuni de implementare sau modernizare a rețelelor magistrale pe baza tehnologiilor avansate.

În acest context, Agenția Executivă Europeană pentru Domeniile Sănătății și Digital (HaDEA) va organiza o sesiune de informare online cu privire la primul apel de proiecte pe programul MIE-Digital. Webinarul se va desfășura în data de 19 ianuarie 2022, între orele 09:30-13:30 (CET) și va furniza informațiile necesare pentru ca entitățile interesate să răspundă apelului de propuneri de proiecte.

Pentru mai multe informații, accesați 1st Connecting Europe Facility Digital Calls – Info Day (europa.eu)

Sursa: site-ul oficial al Comisiei Europene